Στο σφυρί το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Στο σφυρί το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Αρ. Πρωτ. 9065/13.01.2011

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι διαφαινόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης, αναφορικά με την πώληση αεροδρομίων εθνικής σημασίας. Αρχής γενομένης από το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ένα πολύ σημαντικό τοπικό, ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο αεροδρόμιο. Ένα αεροδρόμιο, το όνομα του οποίου δίνει μία έμπρακτη απάντηση στους γείτονες κατοίκους του κρατιδίου των Σκοπίων, ενός ονόματος που μάταια προσπαθούν να σφετερισθούν οι ηγέτες του κρατιδίου. Η χώρα μας απέδωσε βαρύνουσα σημασία σε αυτή την ονομασία, προβάλλοντας το μεγάλο αυτό αεροδρόμιο με το μακεδονικό του όνομα. Ενώ, λοιπόν, θα έπρεπε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχει αξιοποιήσει ήδη τον υπάρχοντα πλούτο της χώρας μας, σκοπεύει να  προχωρήσει σε εκποίηση των ονομάτων και των συμβόλων της ελληνικής οντότητας.

Με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απογυμνώνεται η χώρα μας, εκχωρείται ο εθνικός μας πλούτος και αποδεικνύεται η αναξιοπιστία και ο εμπαιγμός της Κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται η Κυβέρνηση την πώληση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας, αντί να προβεί στην άμεση αξιοποίηση και ανάδειξή του ως ένα κομβικό σημείο μεταφοράς με ιστορική και όχι μόνο σημασία. Μετά από τις απαράδεκτες σκέψεις για κατάργηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι «ιθύνοντες» εξετάζουν τώρα την εκχώρηση, όχι μόνο του Αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά και άλλων μικρότερων της Βόρειας Ελλάδας σε ξένα συμφέροντα. Η ανενδοίαστη και απροκάλυπτη αυτή κίνηση της Κυβέρνησης εξοργίζει, θλίβει και αποκαλύπτει την πολιτική της, που δεν είναι άλλη από την εκποίηση έργων ύψιστης εθνικής σημασίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πώληση ή εκχώρηση του ιστορικού αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η ύπαρξη του οποίου είναι βαρύνουσας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας;

Απαντήσεις Υπουργείων